Heb jij al eens gehoord over Orthomoleculaire Geneeskunde? En de orthomoleculaire voedingswijze? De invloed van voeding op lichaam en geest wordt vaak onderschat. Mensen vergeten dat wat ze in hun mond stoppen uiteindelijk datgene is waar hun eigen weefsels van gemaakt wordt. “Je bent wat je eet.”
Je hoort vaak dat mensen grieperig, moe en verkouden zijn. Of dat ze last hebben van lichte infecties en van maag- of darmklachten. Een slecht voedingspatroon, bestaande uit bijvoorbeeld kant en klaar voedsel met veel zout en suiker, draagt hier zeker aan bij. Dieetproducten zoals poeders, pillen en repen worden hierdoor steeds veelvuldiger en op jonge leeftijd gebruikt. Ons lichaam is continu in ontwikkeling en er worden voortdurend cellen afgebroken en opgebouwd. Voor een goed verloop van dit proces zijn voldoende voedingsstoffen van belang. Door aanpassing in voedingspatroon valt een hoop gezondheidswinst te behalen.
De orthomoleculaire voedingswijze bestaat uit gezonde voeding die er op is gericht om zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingstoffen in goed opneembare vorm. Het gaat erom dat je je lichaam optimaal kunt voeden in plaats van alleen maar snel je buik te vullen. Het bevorderen van een goede gezondheid.
De orthomoleculaire benadering is gebaseerd op preventie en ondersteuning van de biochemie van het lichaam. De reguliere benadering is meer gericht op de acute hulp en het onderdrukken van symptomen.
Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, natuurlijke middelen gebruikt bij de behandeling. Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom wordt deze geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd.